Septintokai apie partizanų kovas Lietuvoje

Marijampolės Rimanto Stankevičiaus progimnazijos 7b klasės mokiniai Aleksas Bartkus, Milda Piliponytė, Austėja Vitkauskaitė visiems mokiniams ir kitiems norintiems supažindins su Lietuvos partizanų istorija pristato projektą ,,Žuvome už jūsų ir mūsų laisvę!‘‘.

Mokiniai mano, kad šis projektas privers susimąstyti apie tragišką, bet tuo pat metu herojišką, pilną dvasinės įtampos Lietuvos istorijos laikotarpį, kuris žavi ir gąsdiną savo prieštaringumu. Tai ne tik ginkluotas pasipriešinimas okupacijai - tai ir išdavystės gelmė, egzistencijos, prisitaikymo peripetijos. Mokiniai rinko medžiagą apie partizanus, žmones, kurie kūrė savanorių organizacijas, veikė slaptai, turėdami tikslą atkurti nepriklausomą ir demokratinę Lietuvos respubliką. Mokiniai studijavo jų kovos priemonės, karinius ir politinius veikimus, reglamentuotus norminiais dokumentais. Projekto metu mokiniai patvirtino Lietuvos partizanų buvimą, kaip reiškinį, turėjusį  įtakos visoms tuometinės Lietuvos visuomeninio gyvenimo sritims.

7b klasės mokiniai vis daugiau žmonių įtraukia į savo organizuojamas veiklas. O šį projektą gali pamatyti  pateiktoje nuorodoje kiekvienas norintis . Džiugu, kad prie projekto prisidėjo dailės mokytoja Ernesta Boželytė-Liobienė, padėjusi septintokams organizuoti mokinių piešinių, iliustruojančių partizanų slapyvardžius, parodą. Idėja kilo dar rugsėjo mėnesį, tačiau dėl pandemijos apribojimų ir vis besikeičiančių sąlygų veiklos aprimdavo. Tačiau mokiniai dirbo nuotoliniu būdu, sudarė darbo grupę. Ir savo laisvo laiko metu, tęsė darbą. Jie įdėjo visą širdį į šį projektą, jį užbaigė ir išsakė savo pamąstymus šia tema. 7b klasės mokiniai įrodė. kad jaunoji karta neabejinga Lietuvos istorijai, kad kiekvienas, laikantis save Lietuvos valstybės piliečiu, nepamirš tautos didvyrių partizanų, jų kovos svarbos ir ateityje ją toliau puoselės.

Projektą galite pasižiūrėti:

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1Me7pPDwm9blnQKHFIA1sj6xP6dLZy9DRT6_oZUtAggEi95J193S0AlGc&v=4miU0cwpaCo&feature=youtu.be

Piešinių paroda:

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2XxpxL5ELvz5-G7WvgldxTl6RvzCHxhhab-IB0SoB8JojJHxgaB4QU7Vg&v=o3SAkTrwj8A&feature=youtu.be